نکات اجرت المثل
انتقال اموال برای فرار از پرداخت مهریه چه مجازاتی دارد؟
بر اساس قانون اگر مردی برای فرار از پرداخت مهریه اموال خود را به نام فرد دیگری بزند، باید مجازات قانونی را طی کند.
اگر مرد برای فرار از مهریه اموال خود را به نام دیگری بزند چه مجازاتی را باید طی کند؟ گاهی اوقات مرد برای فرار از پرداخت مهریه به همسر خود، دست به اقدامات متعددی میزند مثلا در برخی از موارد مرد اموال خود به نام سایر افراد خانواده میزند.
بر اساس قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴ انتقال مال به دیگری به هر نحوی و به هر وسیلهای که باشد موجب حبس تعزیری و جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هر دو مجازات است.
علاوه بر فردی که اقدام به انجام این کار کرده است، شخصی که اموال به نام او منتقل و ثبت شده هم مجرم به حساب میآید و در حکم شریک جرم است و در صورت وقوع چنین امری مال از فرد به عنوان جریمه اخذ میشود.
اجرت المثل زوجه در زندگی مشترک چیست؟ به زبان ساده اینکه زوجین در قبال یکدیگر وظایف قانونی دارند. زن مکلف است که از شوهر تمکین عام و خاص کند. اما یکسری کارها وظیفه شرعی و قانونی زوجه نیست. اگر چه در عرف جامعه ایرانی زنان مشغول به رسیدگی به فرزندان و امور منزل می شوند. در این راستا زوجه می تواند از زوج (شوهر) مطالبه دستمزد این دست امور را که قانونا بر عهده او نیست مطالبه کند. اگر توافقی بین آنها در خصوص مبلغ آن نباشد، زن می تواند با دادن دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت به طرفیت شوهر تقاضای مطالبه اجرت المثل با جلب نظر کارشناسی می کند. آشپزی، نگهداری از فرزندان، ششستن ظروف و لباس ها و… از جمله کارهایی است که زن امکان دارد درخواست اجرت المثل آنها بدهد.
باید توجه داشت که هیچ مردی نمیتواند بدون دلیل موجه همسر خود را طلاق داده و حقوق مالی او را پرداخت نکند. در صورتی که مردی بخواهد همسر خود را بدون دلیل موجه طلاق دهد، دادگاه شرایط سختی را برای او در نظر میگیرد. مرد در این شرایط باید علاوه بر مهریه و نفقه، دیگر حقوق مالی زن ازجمله اجرت المثل را نیز پرداخت کند.
نکتهای که قبل از توضیح اجرت المثل باید بیان کرد این است که زن هیچگونه وظیفهای از قبیل آشپزی کردن، مراقبت از کودک و دیگر فعالیتهای روزمره را ندارد و در صورتی که قصدش از انجام این کارها به صورت مجانی نباشد، میتواند اجرت المثل تمامی فعالیتهای روزانه خود را از شوهر خود بگیرد. یکی از حقوق ویژهای که شرع و قانون برای زن در نظر گرفته است، اجرت المثل فعالیتهایی است که زن موظف به انجام نبوده ولی انجام داده است. اجرت المثل به این معنا است که اگر این کار را فردی غیر از زوجه انجام میداد، چه مبلغی به او پرداخته میشد، به همان میزان زن مستحق دریافت اجرت است.
بر طبق قانون قصد افراد از انجام کار دریافت مزد است و فرض بر این است که هیچکس به قصد تبرع و مجانی، عملی را انجام نمیدهد به همین دلیل عمل زن در خانه نیز مستحق دستمزد بوده مگر اینکه مرد بتواند ثابت کند که قصد زن، انجام کارهای روزانه به صورت مجانی بوده است.
در هر صورت برای مطالبهی اجرت المثل باید دادخواست مطالبهی اجرت المثل را که حاوی بازهی زمانی مطالبهی این حق است، به مرجع صالح تقدیم کرد. البته باید توجه داشت که در عمل، دادگاهها اصولا مبلغ قابل توجهی به عنوان اجرت المثل در نظر نمیگیرند.
خدمات تخصصی گروه ما
(بر روی موارد کلیک کنید)
دستور موقت
تامین خواسته
الزام به تعهد غیرمالی
مستثنیات دین
دعوای تخلیه ید
ایفای تعهد
ابطال رای داوری
فسخ قرارداد
مطالبه وجه
ابطال سند
عدم بطلان قرارداد
الزام به تنظیم سند رسمی
خلع ید
گواهی حصر وراثت
تنفیذ وصیت نامه
بطلان ترکه
جرائم علیه اشخاص
تهدید
فحاشی
خیانت در امانت
افترا
ضرب و جرح
کلاهبرداری
جرائم رایانه ای
سرقت رایانه ای
جعل
مواد مخدر
رابطه نامشروع
مشروبات الکلی
طلاق و رجوع از طلاق
مهریه
جهیزیه
ازدواج مجدد
نفقه زوجه
اجرتالمثل
تمکین و نشوز
حضانت طفل
رفع مزاحمت
سرقفلی
تخلیه
فسخ قرارداد مشارکت ساخت
ابطال معامله
ابطال سند مالکیت
ابطال مبایعه نامه
وقف
دستور فروش
تقسیم ملک مشاع
الزام به تحویل ملک
الزام به تنظیم سند ملک
رفع تصرف عدوانی
رفع ممانعت حق
الزام به تادیه ثمن معامله
چک
سفته
مطالبات دین
مطالبه ثمن
مطالبه خسارت
مطالبه اجاره بها
خسارت تاخیر تادیه
ابطال نامتجاری
ابطال علامت تجاری
درخواست انحلال شرکت
اثبات شراکت
مطالبه سهم را شروع
اعاده اعتبار ورشکسته
انحلال شرکت
ابطال صورت جلسه مجمع
الزام به انتقال سهام شرکت
تقسیم ترکه
انحصار وراثت
طبقات ارث
ابطال وصیت نامه
تصرف مال ورثه
اثبات نسب
نفی نسب
صدور حکم رشد
حذف نام همسر از شناسنامه
دعاوی اداره کار
کارگر و کارفرما
تجدید نظر خواهی
فرجام خواهی
واخواهی
اعاده دادرسی
اعسار و تقسیط
دیوان عدالت اداری